Fisksoppegryta
Nu tänker jag tipsa om mat som jag tycker är mumma :)
Jag börjar med det som jag gjorde idag, första dagen på matschemat.
Fisksoppegryta
4 port
500 g fiskfilé, t.ex. kolja, ca
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
olja
1 st paprika av valfri färg
1 st burk hela tomater
2 dl vitt vin
1 st fiskbuljongtärning
Salt
Peppar
Citron
Gör så här
1. Hacka eller skiva lök och vitlök och fräs i olja.
2. Skär paprikan i bitar och fräs den också.
3. Häll på tomatburken och vinet.
4. Lägg i fiskbuljongtärningen och salta.
5. Låt puttra 15 minuter utan lock.
6. Lägg i fisken i bitar och låt den bli klar.
7. Smaka av med salt, peppar och citron.
Jag åt farmors tekakor till, det var gôtt det :)
Kommentarer
Trackback