Tänkvärt


Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där.
Den som inte kan det lurar sig själv när hon tror att hon hjälper andra.


För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än vad han gör, men först och främst förstå det han gör.
Om jag inte kan det så hjälper det inte att jag kan och vet mera.


Vill jag ändå visa hur mycket jag kan så beror det på att jag är fåfäng och högmodig
och egentligen vill bli beundrad av den andre istället för att hjälpa honom.


All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa
och därmed måste jag förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska, utan att vilja tjäna.
Kan jag inte detta så kan jag inte heller hjälpa någon.


-Søren Kierkegaard


Även solen har sina fläckar

Nu ska jag erkänna en av mina stora brister...

Jag är extremt ovarsam med väldigt mycket. Jag orkar liksom inte bry mig om jag går in med axlarna i dörrkarmen eller slår i tån för att jag inte lyfter fötterna. Jag går in i bord för att jag inte ser vart det slutar och har blåmärken på låren av olika slags möbler som man möjligtvis kan gå in i. Till mitt försvar ska ändå tillskrivas att jag ser lite dåligt, men till min dåliga karaktär att jag har slutat bry mig. Jag lever helt enkelt med blåmärken istället för glasögon. Inte världens bästa prioritering, men en bekväm sådan.

Idag blev jag dock mer förbannad på mig själv än vanligt, för jag har i kombination med detta också väldigt bråttom att ta mig från punkt A till punkt B. Denna sträcka var idag från jobblägenheten till sopstationen, hur viktigt det nu kan vara att nå fram till den på rekordtid. Det är ju inte direkt så att jag klockar mig själv eller vinner någonting på om jag hinner slänger slänga soporna 10 sekunder snabbare idag än igår, men på något sätt så tycktes det vara väldigt viktigt för mig att idag göra det väldigt snabbt. Jag brydde mig därför inte om att tänka på trappstegen utan tänkte mer på att jag snart skulle öppna dörren ut.

Jag föll därmed handlöst ner för stentrappen med fem soppåsar i handen och där blev jag liggandes. Där hann jag fundera på hur i helvete det kunde vara så viktigt att slänga soporna snabbare än snabbast. Så himla dumt. Nu har jag därmed slagit upp mitt knä och stukat en fot, precis lagom till resan, WAY TO GO!

Hade jag bara inte haft så bråttom och brytt mig om vart jag placerar mina fötter så hade jag kunnat träna idag också, attans. Kommer jag dra lärdom av detta?? En vecka kanske... sen har jag förmodligen lika bråttom med allt igen och skiter fullständigt i om jag slår mig, trillar eller sparkar i någonting...

Jaja, även solen har sina fläckar :)


Värderingar sitter hårdare än minnet

Gårdagens kväll spenderade jag med mina små karameller, Järrel och Diva. Det blev lite idol, Skavlan, naturgodis, prat och skratt, en perfekt fredagskväll med andra ord.

Idag kom jag att tänka på vad Järrel sa om sin mormor, som är dement, angående valet 2010. De hade frågat henne vad hon röstat på, varpå hon svarat att hon inte visste. Det är iofs ganska ledsamt att tänka på, men samtidigt är det som det är. Som Järrel sa, man kan ju inte gråta för allt. Däremot när de frågat om hon röstat på moderaterna så hade hon idiotförklarat dom.

Det tycker jag verkligen är intressant. Hon kommer inte ihåg vad hon röstat på, men idiotförklarar dom när de ifrågasätter om hon röstat blått. Det visar verkligen hur hårt värderingar sitter (och att politik är viktigt). Hon kommer inte ihåg vad hon gjort, men hon vet vilka värderingar hon har. Värderingarna sitter alltså hårdare än minnet... är inte det häftigt?

BTW så var Mona Sahlin med på Skavlan och gjorde det bra :)


Prioritering

Egentligen så har inte jag råd att åka någonstans, men ibland handlar det om att prioritera och just nu prioriterar jag min familj och att bota lite av min höstdepression. Få saker kan vara mer värt än det...




Madrid, here I come!

Syrran är nere i Spanien och läser spanska och nu på lördag åker mamma ner för att hälsa på henne. Jag kände att jag faktiskt borde följa med jag också, även om jag sagt att jag inte skulle...
Måndag-Söndag :) :)
Jag bokade idag iaf, och det känns skitkul!!!
Nu ska jag bara försöka fixa med jobbet :/









Så här kommer det att bli :)


Frihetens land, helvetet på jorden

Usch, kolla detta alltså

På riktigt, det händer verkligen!







Heeeeelt sjukt....

Det finns två jag saknar sådana här kvällar

Missan och lella





Är det inte hemskt att min lella har fått epilepsi?!
Usch, det är så hemskt när djur får sådana sjukdomar, de blir så hjälplösa på nått sätt...


Ny vinterjacka :D

Idag har jag köpt ny vinter/höstjacka :) :)



1119 SEK på ESPRIT

Jag är N Ö J D


Sämsta ressällskapet

Man kan ju tycka att det låter mysigt att åka tåg tillsammans till Göteborg, men det är det inte. För jag hade världens sämsta ressällskap...



Japp, sååååå romantiskt och mysigt... hahaha


Två saker

Antons nya väska



Äckligt mycket SOCKER i flingor
Don't try those at home


Over and out


Barn, Nej tack...

Ibland så tycker jag att det ser så himla mysigt ut när alla mammor och pappor går runt med sina barnvagnar eller sitter i parken med sina småttingar. Men mestadels så tycker jag ärligt talat att det bara ser jobbigt ut, och det händer att jag får panik och ifrågasätter mig själv om jag verkligen någonsin kommer vilja ha en sådan där liten sak som skriker. Tänk om det skulle bli en miniSussie eller miniAnnsi, my gooood. Mamma hade det inte lätt inte :P

 

Däremot så skulle inte ett eget hus sitta fel, ett halvtaskigt hus som man kan renovera precis som man vill :) Det känns lite bättre att tänka på!

 

Nej fy fan, det känns bra så här. Jag BEHÖVER inte känna på något annat sätt, gôtt dä :)

 


Besviken:Ja Förvånad:Nej

Jag blir så förbannad på alla som blir så förvånade över att SD kommer in i riksdagen och på alla politiker som pratar om att NU ta ”ansvar” för detta. Varför kunde/vågade ingen debattera med Jimmie Åkesson & co INNAN de fick alla röster och på så sätt också kunna visa hur ansvarslösa de är i sin politik.

Det har liksom räckt att de har sagt att de vill satsa på strängare invandrarpolitik, hårdare brottsstraff och bättre äldreomsorg.

INGEN bryr sig om HUR de ska göra det, utan bara ATT de ska göra det. Tänk om bara Åkesson kunde ha fått debattera mot Sahlin, Wetterstrand, Eriksson, Olofsson, Hägglund, Björklund och Reinfeldt, då skulle alla se hur ansvarslösa de är och att deras politik är ihålig.

 

Kom inte och säg till mig att de som röstar på SD är rasister, för då har ni missat hela grejen. Det är missnöjda människor som inte riktigt orkar ta ansvar för sitt liv och som inte orkar sätta sig in i politiken för att den är så rörig som röstar på SD. Sen finns det de som röstar på dom för att det ska väcka Sverige. Tänk om Sverige kunde ha vaknat innan 19:e Sep… VA FAN DA!!
VAKNA ALLIHOP! Vakna politiker, vakna röstare... KOM IGEN...
 

Nu ska jag kolla på lite sällskap, på riktigt fôlk, hjärtligt fôlk!

 

Tack å hej!


Hemtenta och en längtan efter Mia Skäringer

Idag har jag inte varit utanför dörren, utan istället suttit inne med en hemtenta och bara avbrutit för att äta.
Nu är underlaget klart och imorgon ska jag finslipa på kvällens sista "utkast".

Jag längtar tills helgen då jag och Anton ska åka till Göteborg, bo på hotell, handla lite (JAG ska handla lite :P), umgås med hans familj och på söndagen gå på Mia Skäringer! Jag kan knappt vänta :) :) :) :)


Sist när Jesper va hemma :)


Förra sommarn


småttingera



Å hon är ju så jävla bra :)!!


Det är SÅ kul :)!!

Det är så KUUUUL att få träffa en massa olika människor på gymmet, jag är verkligen nöjd att jag har bytt. Om det nu skulle ha undgått någon, så är jag så jävla NÖJD! :)

Morgonen startades med cycling och core boll med Linn och Järrel, och en Maria som överraskade oss på morgonen. På vägen ut träffade jag Marlene som jag gick i samma klass med i Sunne och som jobbar med samma som jag, personlig assistent.
Kvällen bestod av Bodycombat där jag träffade Malin Nyberg, som jag inte sedan förra måndagen, sett sedan grundskolan... hur roligt är inte det då :D!? Och så träffade jag Elin som tränar skiten ur en och får en att känna sig totalt värdelös för att hon är så JÄVLA bra...

Jag hur roligt är det inte att få träffa på människor som man inte förväntar sig möta, hur kul som helst. Jag blir glad, av träning och människor :) (och sedan av att få gå hem och äta lite :P)


Det är sådan här blick man får möta en måndagsmorgon :P lilla tappra Järrel <3


Another Erica has left

I onsdags var jag och ett litet gäng tôser vid Erica som flyttade till Stockholm i torsdags för att plugga. Den lilla turflugan har fått en lägenhet i gamla stan och kommer att få ha dörren öppen för ett antal besökare. Jag hoppas att det kommer gå bra för henne och att hon trivs i storstan och att hon hänger i även när det går tungt, för det kommer alltid perioder då det gör det.


Bara jobb

Händer ingenting mer än jobb för mig, 60 timmar på fyra dar, jo man tackar. hejdå helg...

fast jag har det ändå ganska bra ;)


Vad betyder den?

En bild säger mer än tusen ord...

Då undrar jag vad som hände den här kvällen, haha



Myggattack!!

Fy fan, jag fattar inte hur det kan vara så populärt med mitt blod?



Jag hade ju leggings på mig och de tyckte lika mycket om andra benet :/ :/


Myyys

I det stora hela så har jag faktiskt haft en väldigt bra helg. Började den med tjejmys, sushi, vin och utgång på nöjes i fredags.










och nöjes avslutades med en liten idiot :)



men sen hem såklart :P!


Golflördag

Igår hade jag en skitbra lördag med ett gäng goe tôser och pôjker :)

Det var en årlig golfturnering där damer tävlar mot damer och herrar mot herrar.

Först ut var långgolf, sedan frisbeegolf och sist minigolf.

Mina förkunskaper för den här tävlingen består endast av minigolf, vilket betyder att jag inte visste hur man spelade varken långgolf eller frisbeegolf. Jag fick därför lämna min extrema tävlingsinstinkt vid sidan av denna tävling och det känns faktiskt som en vinst att ha genomgått dagen utan att ha blivit jättearg. Klart att jag svor, skrek att jag ville skita i alltihop, åka hem, gå och dö, svor att allt var åt helvete och ville åka hem, men det är ju bara lindrigt mot vad det skulle kunna ha varit.

Kvällen tillbringade vi i relaxavdelningen på Richards jobb. Där fick jag spela biljard för första gången sedan jag gick i åttan, och det var också skitkul. Jag fick chansen att lära ut min hantering av motgångar inom tävling, nämligen att svära och använda sig av mitt favorituttryck "gå å dö din jävel". Jag är sååååååååå bra på att ta motgångar, helt sjukt ;)




Guldkant på min onsdag

No distance of place or lapse of time can lessen the friendship of those who are thoroughly persuaded of each other's worth
-Robert Southey


Idag har det verkligen varit en bra dag;

Morgonpromenad, universitetet, gymmet, biblioteket och finbesök.

Jag tror att det var det fina besöket som satte guldkant om jag ska vara riktigt ärlig :).
Erica är verkligen en sådan där vän som alla behöver och borde ha. En av de mest osjälviska, gladaste, mest genuina och roligaste människorna jag vet, det är min Erica det :)



Hon ska för övrigt flytta hem ifrån Norge i november och vem är inte glad för det :D?!!


RSS 2.0