Ta lite ansvar!

Nu ska jag berätta om någonting som gör mig något så fruktansvärt upprörd.

Människor som inte röstar och människor som skiter i vilka de röstar på.

Till den första kategorin skulle jag vilja säga ”Ta ditt medmänskliga ansvar, stöd demokratin och ta vara på din rätt i samhället, för det finns inte en enda ursäkt god nog till att låta bli”. Till de som tycker att det är för jobbigt, tråkigt och ointressant att ta reda på tillräckligt för att kunna veta vilka de ska rösta på så skulle jag vilja säga ”rösta blankt eller ta tag i dig själv människa för så jobbigt är det inte”.

Jag måste ursäkta, men jag förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att engagera sig i framtiden för sig själv och de man bryr sig om. Det krävs ju liksom inte att man ska kunna veta allt, men man måste ju ändå kunna engagera sig lite grann. Hur svårt kan det vara? Vi röstar vart fjärde år!!!

Ta ditt demokratiska ansvar, om inte för dig själv så för de du bryr dig om.



No floorball

Det här är första hösten utan innebandy sedan jag var sju år och det känns faktiskt väldigt märkligt.

Allra mest förvirrande är att jag känner att jag borde slutat för så längesedan. Jag vet inte hur många säsonger som varit halva och som jag hoppat av mitt i. Kanske påbörjade jag säsongen på hösten för att jag trodde att jag ville, men när allt kommer omkring var det förmodligen mest för att jag trodde att jag behövde.

Innebandyn saknar jag faktiskt inte alls, däremot saknar jag de jag umgicks med. Det blir lite svårt att släppa någonting helt och hållet när jag ändå vill ha en liten del kvar. Ibland känns det som om jag vill äta kakan men ändå ha den kvar, för det känns så omöjligt att ha kvar dom om jag inte spelar och spela vill jag inte längre.

Jag vill inte spela för att jag inte borde. Jag borde inte p.g.a. så mycket, det är inte direkt så att jag bara är vrång, vilket jag fått för mig att väldigt många tror. Ingen borde spela innebandy som gått i samma skor, och det är sant. Det var bara ren idioti att fortsätta spela och jag är glad att jag tog mitt förnuft till fånga, lite sent men inte för sent.

Däremot så kommer det försvinna människor med den, vilket jag tycker är så himla synd, även om jag vet att det förmodligen är mitt eget fel för att jag beter mig så konstigt ibland. Anledningen till det är för att jag ibland inte vet hur jag ska bete mig så då beter jag mig inte alls. Dumt, men definitivt inget avsiktligt.

Innerst inne tycker jag i alla fall att det är synd att det blev som det blev och är som det är, för det finns vissa som jag tycker sjukt mycket om även om det inte kan tyckas verka så. Synd också att någonting som jag älskade så innerligt blev något som hjälpte till att "förstöra" mig.

"En del människor tror att hålla ut gör en stark, men ibland är det att släppa taget"
- Johann Wolfgang von Goethe







Zumba!

Idag har jag och Diva testat zumba :) 

"Zumba är en livfull och rolig träningsform där man använder sig av de latinska rytmerna som skapar en het träning som är till för alla.
Under ett pass tränar och dansar vi till olika latin rytmer som: Salsa, merengue, cumbia och reggeaton.
Zumba är en intervall träning då man jobbar med snabba och långsamma rytmer som ger en effektiv träning för hela kroppen, varje låt i passet har sin koreografi och fokuserar mycket på bålstabilitet och höfter."

- zumba twins

Det var faktiskt riktigt roligt, inte för att vi var särskilt bra på det, utan för att det inte gjorde något att vi inte var det. En utmaning som skulle ta ett litet tag att förstå helt, men som förmodligen skulle vara skitkul när man verkligen lärt sig.

SATS ska börja med det i vår, och då ska jag och Diva köra :) :)


Tacksamhet på jobbet

Idag hade jag en riktigt bra dag på jobbet, Färjestad hela dagen och en jättefin komplimang av en helt okänd.

Han kom fram till mig och den jag jobbar för och lutade sig mot honom och sa:

- Jag måste be dig om en sak

- Ja vadå?

- Om jag någonsin hamnar i en rullstol, då vill jag ha hjälp av en sådan som hon

- Ja det är tur att de finns

- Kan vi dela på henne, kan hon få jobba hos mig?

- NEJ (med ett skratt)

- Nej men ärligt det ser ut att vara så himla bra.

- Ja det är det också

Och så kramade han om mig och så sa han:

-jag har största respekt för all vårdpersonal, ni gör ett sådant himla bra jobb och det är sådan tur att ni finns, VERKLIGEN.

 

ÅÅÅÅÅHHHH TACK! Det känns så himla bra att få höra!


Fredag med mat

Vad gör man en fredag när inget står på tapeten, jo lagar lite mat för att ha i matlådor under helgen. Det kommer nämligen bara vara jobb för två personer i mitt hem den här helgen.
Fast jag klagar inte på det. Imorn ska vi vara på färjestad hela dagen, och som jag längtat efter hockeyn!!


kyckling och kantareller


Innan den kokat ihop ordentligt

Hämtade receptet på matklubben :)

Höstgryta med kyckling och kantareller
För 4 personer.

Ingredienser
3 stora kycklingfiléer
300 g rensade kantareller
1 gul lök
2 msk smör eller olivolja
2 msk hackad färsk rosmarin eller salvia
2 lagerblad
3,5 dl vitt vin
5 dl vatten + 2 msk koncentrerad kantarellfond, eller kycklingfond
4 msk maizenaredning (vanlig redning på mjöl å vatten för mig)
Salt och peppar efter smak

Gör så här
Skölj, torka av och stycka kycklingen i bitar. Bryn den runtom i en tjockbottnad gryta. Tärna fläsk och lök. Stek svampen först separat så att eventuell vätska kokar bort och tillsätt sedan fläsk och lök. Fräs tills allt börjar få lite färg. Blanda i det frästa med kycklingen i grytan. Tillsätt örter och lagerblad, vin, vatten och fond. Låt det sjuda i cirka 30 minuter tills kycklingköttet lossnar lätt från benen. Smaka av med salt och peppar och red av med maizena (mjöl).
Servera med potatis (RIS och kokta morötter :))


New shoes

Idag small det, jag bara klippte till å så vari mina :)



So I say, thank you...

Ikväll var jag nära att stanna inne och tycka synd om mig själv, men det gjorde jag inte. Snörade på mig älsklingsskorna och drog iväg på milen.
Sjukt jobbigt eftersom jag försökt komma igång med bodypump och spinning, vilket INTE är att jämföra med den hederliga löpningen. Så nu får jag skärpa mig och börja springa mera, jag älskar ju det :) :) :)


Start vid lägenheten, tjohojaja :)

Jag är verkligen ingen människa utan träning, jag blir bara sur, tvär och otrevlig. Ingen människa någon någonsin vill leva med helt enkelt. Blir som förbytt när jag får träna ur mig överskottsenergin, blir någon som någon möjligtvis vill och orkar vara med...
So I say thank you Milen and my Adidas shoes for the joy you bringing.
Who can live without it, I ask in all honesty, what would life be?
;)


Ett beroende

OK, de ser kanske inte så goda ut, men det är precis vad de är! Jag lyckades att sluta med dom ett tag, men nu är de och ropar i huvudet igen. Det måste vara något medel i dom som gör mig så där riktigt hyperberoende, för jag har aldrig känt så här för godis sedan jag gick på djungelvrål i högstadiet. De bara ropar, ropar och ropar på mig och jag säger bara ja, ja och ja!
Jävla naturgodis! Jävla yoghurtöverdragna lakritsar!


Planing Florida

Ikväll blir det planering med bästerparet Mia och Richard, we are going to Florida... wiiieeehooo :D :D :D

Finns tuuuusen saker vi vill göra....

Dagskryssning till Bahamas
NHL
Baseball
Miami Ink
Miami beach
Key West
Orlando
Seaworld
Universal studio
Shopping på Outlet
m.m.

Får se vare bliver!!








Hyra bil BLIIIIR iaf ;)


Testat Powerstep

BTW!

Testade powerstep med Järrel på SATS idag. Tyckte det var riktigt kul förutom när jag kom bort mig, men det får jag ju räkna med och det gick ju iaf GANSKA bra :) SATS beskriver powerstep som så här: 

"Här varvas tuff konditionsträning med effektiv styrketräning. I konditionstopparna finner du enkla steg upp och ner på en stepbräda. I styrkedelen använder du egna kroppen och vikter. Den drivande musiken med övningar specialanpassade därefter gör att du orkar mer än du tror. En klass för dig som gillar enkel, lite tuffare kondition och styrketräning."



Jag tycker faktiskt att det är ganska kul när jag inte kan med en gång. Dock får det inte vara för långt ifrån, jag ska kunna utöva det efter högst 3-4 ggr utan att det är några större bekymmer. Annars blir jag lätt irriterad, lett och förbannad. Vet inte riktigt varför, men jag har lite svårt när det går emot mig när det kommer till träning och sport. Jag vill liksom att det ska fungera av sig själv. Och det här känns som ett pass som jag bara behöver komma in i för att kunna, perfekt!

Imorn blir det bodypump med Diva :)


Lääääääängtar

Neeej, jag är inte dum i huvet för att jag längtar efter att få börja läsa igen! Den här sommaren har jag inte kommit någonstans med någonting och jag längtar efter att få göra någonting som känns meningsfullt och utvecklande, så jag längtar tills måndag då termin 3 drar igång.


"Betrakta aldrig studier som en plikt, utan som en avundsvärd chans att lära känna den befriande influensen av skönhet i själens kungarike för din egen personliga glädjes skull och för samhällets vinst som ditt senare arbete tillför" -Einstein


Lovely Saturday

Igår hade jag en riktigt bra kväll, precis som kvällen innan. Jag är glad att jag fick den här bra helgen i detta skede, för det gjorde mig väldigt gôtt.

Det finns bara en väg till lyckan, och det är att sluta bekymra sig över förhållanden som det inte står i vår makt att förändra -Epiktetos






Dansshow


Familjekärlek


Smider planerna






Hmmm, undrar vem hon är syster till <3


Fina flickorna


Idioter


Fick träffa dej mä


Lyckan finns ingenstans för mig om jag inte kan finna den hos mig själv - Grieg


Fredagsspontanitet

Lite halvt sliten efter igår och ett extremt sötsug. Jag haaaataaar sötsuget, fy fan.

Gårdagen blev väldigt bra till slut, och jag hoppas på en lika bra kväll ikväll :)

En rolig parentes från igår är att vissa människor verkar så extremt rädda av sig, jag fattar faktiskt inte hur det kommer sig. Diva beskriver det som att ärliga, uppriktiga och hängivna människor är obehagliga människor. Jag är beredd att hålla med. Haha, Karlstad just looooves pretenders!


And I just love you!


Svårt val

Vissa saker kan man inte påverka eller bestämma över, det finns helt enkelt inte möjlighet till det och det ska det inte finnas heller. Det är rent omöjligt att kunna bestämma allt eftersom det finns fler människor i världen än en själv och alla vill så olika saker. Därför är det heller ingen idé att oroa och jämra sig över saker som man i slutändan ändå inte kan göra någonting åt. Däremot kan man göra ett aktivt val var man än befinner sig, i vilken situation man än hamnat i. Att välja att inte göra någonting är precis likvärdigt med att bestämma sig för att göra något, och därför gör vi ett val vare sig vi vill göra det eller inte. Därför är det lika bra att engagera sig i livet och göra ett aktivt val så att man är säker på att man iaf har försökt.

Men fan va svårt det är att göra valet!! Jag vet inte konsekvenserna av något. Fast när har man stått med facit i hand från början… typ aldrig.

Jag ska inte klaga… bara välja!


Impossible is nothing

Idag behöver jag min favorit!!

Impossible is just a big word thrown around by small men who find it easier to live in the world they've been given than to explore the power they have to change it. Impossible is not a fact. It's an opinion. Impossible is not a declaration. It's a dare. Impossible is potential. Impossible is temporary. Impossible is nothing.

Älskar, älskar, älskar den!!


Bra kväll mitt i veckan

Fick en välbehövlig kväll hos min älskade Järrel :). Det blev sushi och lite choklad och en massa prat om allt och inget. God knows I love ya!


Träna bort dom jävlarna

Körde ett 90 minpass skivstång/spin på friskis igår på min rast från jobbet, och eftersom jag är en av de mest otränade i Karlstad för tillfället så var det fan så jobbigt. Ännu jobbigare är att låta sig själv vila idag, även om jag faktiskt känner att jag skulle kunna köra ur mig lite till. Har det där problemet att jag vill vara totalt slutkörd varje dag av ett träningspass, speciellt när jag är frisk. Jag förstår mig liksom inte på folk som inte vill träna, eftersom det för mig är det bästa som finns!

 

Jag tänker banne mig gå ner överflödskilona också, och jag bryr mig faktiskt inte om ifall någon tycker att jag borde eller inte borde göra det heller, för nu vill jag det. Punkt.

 

Fick bilder av Frida för ett tag sen, och det här är ett av de jag faktiskt hade glömt bort men som jag tycker om :)


Lusen går med på allt hon :)


Väcker Ångest!

Nu är sommaren snart slut och vad har jag gjort med den? Inte ett skit mer än suttit inne och varit sjuk i stort sett hela tiden. Jag kan inte räkna med Europaresan i Sommaren för den var på Våren och för mig kom det aldrig någon sommar. För mig var den helt enkelt slut utan att ens ha börjat.

För att inte tänka på ångesten jag haft hela tiden för att jag inte kunnat träna och därmed lagt på onödiga extrakilon som sitter PRECIS där jag inte vill ha dom. För att inte prata om det dåliga humöret som följer med den uteblivna träningen och mitt lilla tröstätande. Det är nästan så att jag skäms över hur jag beter mig ibland, men bara nästan eftersom det inte är någon idé att må dåligt för det också nu i min lilla tycka-synd-om-mig-själv-period.

Nu ska jag ta nya tag i livet och börja träna igen (om jag vågar, för fan ta världsaltet om jag blir sjuk igen) och ta tillbaka det livet som är mitt (för det känns som något har stulit det)! Jag ska rensa ut mina överflödiga kilon, min taskiga attityd och visa större tacksamhet till mannen i livet. AMEN!


Bok som får dig bli förbannad, ledsen och förtvivlad

Idag har jag läst ut en bok som gjorde mig så berörd och förtvivlad att jag började gråta. Den heter ”En blomma i Afrikas öken” och är skriven av Waris Dirie och handlar om hennes liv. Hon föddes i Somalia och levde som nomad och överlevde därmed genom sina djur. I tidig ålder könsstympades hon och levde i många år av outhärdlig smärta av detta. När hon sedan skulle giftas bort bestämde hon sig för att rymma och tvingades lämna sin familj utan att ha någonstans att ta vägen. Hon hittade sig på ett mirakulöst sätt en väg till London där hon senare kom att befinna sig illegalt och av detta tvingats gifta sig med en man hon inte kände för att inte tvingas flyga tillbaka till Somalia.

Utan språk- eller skrivkunskaper arbetade hon på Mcdonalds tills en fotograf upptäckte henne och som senare ledde till en framgångsrik karriär som modell. Nu arbetar hon som ambassadör hos FN och arbetar för att motverka att kvinnor i världen könsstympas.

 

Hela historien är så sjuk på något sätt, hur hon lyckats överleva allt hon gått igenom och hur stark hon hela tiden varit. Genom hela livet har hon känt att hon haft en särskild uppgift av gud, och hon känner att kampen mot könsstympning är den uppgiften. Ingen som läst boken kan påstå något annat än att det är sant.

 

Jag älskade boken, den är gripande, ärlig, sorglig och den får mig att fundera på hur mycket jag klagar för så lite. Det är nästan så att jag skäms efter att jag läst boken att jag någonsin klagat i hela mitt liv. ALLA borde läsa den!!

 


En blomma i Afrikas öken


Nä vi drar!

Vi drar en sväng till Stockholm :) :)





Hejdå!


Vackra Bröllopet

Igår var vi på Janni och Figges bröllop och det var hur vackert som helst!!

 

 



 

 

 

 















 

 





OCH TACK FÖR ATT VI FICK VARA MED DENNA DAG!


Tv-bänkar som snurrar

Jag vill verkligen ha en ny tv-bänk, och tänk om jag hade alla pengar i världen, men det har jag inte och det ska jag nog egentligen tacka gud för. Mycket vill ju ha mer och om jag skulle ha mer pengar skulle det säkert finnas tusen andra saker jag skulle vilja ha.
Det är iaf svårt det där med tv-bänk. Det ska få plats så mycket nu när Anton skaffat sig det lilla, diskreta hemmabiosystemet. Jag tycker att bestå är ganska bra faktiskt, men det är lite tråkigt också :/

Om jag hade pengar skulle jag förmodligen handla på www.boconcept.se men det har jag ej :P


Så jag tittar lite vid www.Mio.se


New york 2 590 kr


Visby 4 550+2 250 kr


Xynto 4 300 kr

Och på www.Halens.se


Freestyle från 1 495 kr (lite väl lik xynto lr?)


Convall 2 495 kr


Flexibel 1 995 kr

och på www.Ellos.se

Romantic 2 699 kr

Och på www.bolagret.se



Bygga 499 kr (bara sätta upp dom på väggen)

Och på www.Thehome.se

Porto 2 995 kr

Eller så blir det helt enkelt en bestå från www.ikea.se för de har bäst förvaring egentligen :)

En vit, men i vilken kombination, who knows.

Jaja, det är vad jag sitter och tänker på en lördagsmorgon kl 8.

Nu ska jag åka och storhandla


Bröllop imorgon

Imorgon är det dax för Janni och Figges bröllop och idag har jag hjälpt Anton att hitta skjorta och skor, vilket gick ganska snabbt och smärtfritt. Själv har jag inte en aning om vilka smycken jag ska ha, så det blir att ränna ner till stan i sista minuten imorgon. Trodde faktiskt att jag hade det jag behövde, men ack så fel man kan ha.

Har iaf den viktigaste accesoaren klar ;)



Och dom ska bära mig hela dagen dom stackarna :)


Vardagligt

Vi säger "gör som du vill" och blir förbannade när det som han vill inte är det som vi själva vill.

Fast man blir inte förbannad för att han väljer något som han själv vill, man blir förbannad för att man innerst inne tror att man vill samma sak och det känns förjävligt när man inser att det inte är så.


Så gott som klart

Anton lille fick upp hyllorna till slut :)

 



Nu fattas bara gardiner och rätt färg på de saknade kuddarna :)


Stackars Sate

Anton tycker så himla synd om sig själv idag, det är varmt, hett och olidligt. Han kommer aldrig få upp de där jävla skithyllorna och får han det så kommer de bli sneda och vinna. Dessutom är det tydligen inte omöjligt att han hänger sig i lampan innan jobbet är klart.
Han är trött och sliten eftersom det har varit en extremt jobbig dag på bruket. Han är törstig och hungrig och alldeles yr av hunger och värme.

Var tvungen att smygfota hans lidande...
Fan va livet suger Anton...







Tänk om det hade varit ett hemmabiosystem du skulle ha monterat upp istället, va mycke lättare det skulle ha gått då...



Jag tror att han tänker; varför lovade jag att sätta upp de här hyllorna, why oh why, what's the point. Tänk om jag kunde få sitta i soffan nu och spela Fifa istället...


RSS 2.0