Fruktbröd

Bakat ett juligt fruktbröd som var skitenkelt och jättegott.
Däremot så skulle jag inte äta det som frukost eftersom det är "ganska" sött. Men det passar perfekt till glöggen på en söndag i advent :)



Recept

0,75 dl Sötmandel
0,75 dl saltade Cashewnötter
6 st torkade Fikon
4 st Dadlar
5 dl Rågmjöl
2 dl Vetemjöl
1,5 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
2 dl Russin
5 dl Filmjölkl
1 dl flytande Honung
2 msk kinesisk Soja

Tillagning

Detta grova bröd ingår sedan 20 år tillbaka i familjen Románs julaftonsfrukost.

1. Sätt ugnen på 150°. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Låt kallna.
2. Hacka fikon och dadlar.
3. Blanda råg- och vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt frukt och nötter. Blanda i filmjölk, honung och soja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i två avlånga smorda bakformar à 1 1/2 liter.
4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. Bröden går bra att frysa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0