Visste jag redan

Det är underbart när något jag tror starkt på bekräftas. Idag läste jag återigen om den mörka chokladens effekt ;)

"Det är inte något du bara inbillar dig för att du har lust att tröstäta. Om du är ledsen över något, till exempel en kris i relationen, så hjälper det helt enkelt att äta en bit mörk choklad. Det anser forskare för Nestlé Research Center i Schweiz efter att ha testat "choklad-kuren" på personer med problem i känslolivet. Cirka 40 gram mörk choklad varje dag i två veckor hade en positiv effekt på personernas humör och stressnivå. Studier visade att ämnen i chokladen bland annat sänker mängden stresshormoner i blodet. /CS" (iForm)

Andra källor:

"Mörk choklad och blåbär skyddar mot diabetes, motverkar övervikt och är bra för hälsan, enligt en ny studie vid Karolinska institutet (KI)."

"En ny italiensk studie visar att mörk choklad kan förebygga hjärt- och kärlsjukdom. Resultaten bygger på en stor epidemiologisk undersökning, Molis Sani-projektet, och har utförts av forskare från Forskningslaboratoriet vid katolska universitetet i Campobasso i samarbete med National Cancer Institute i Milano."

"– Studien har gett mycket spännande resultat. Mörk choklad kan rekommenderas till diabetiker och överviktiga. Mäns och kvinnors hantering av fetter i levern skiljer sig åt och det kan ligga bakom skillnaderna för olika chokladsorter, säger Kerstin Brismar, professor och diabetesforskare vid KI, till Svenska Dagbladet."

"En oberoende vetenskaplig studie gjord på universitetssjukhuset i Köln, Tyskland, visar att en bit mörk choklad om dagen sänker blodtrycket."

"Enligt en studie - Cocoa Intake, Blood Pressure and Cardiovascular Mortality, Journal of the American Medical Association (Vol. 166 No. 4, February 27, 2006) - så minskar blodtrycket och risken att dö av bl.a. hjärtkärlsjukdom genom att äta kakao och choklad."

Klart det är bra att äta mörk choklad, det är ju min kärlek här i livet.. mmmm...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0